Sabtu, 02 September 2017

Situs Lowongan Kerja Indonesia

JobSmart Situs Informasi Lowongan Kerja Terbaru Di Indonesia Nje pune, ose profesion, eshte roli i nje personi ne shoqeri. Me konkretisht, nje pune eshte nje aktivitet, shpesh i rregullt dhe i kryer ne kembim te pageses ("per te jetuar"). Shume njerez kane pune te shumefishta (p.sh., prind, homemaker dhe employee). Nje person mund te filloje nje pune duke u bere nje punonjes, duke bere vullnetarizem, duke filluar nje biznes, ose duke u bere prind. Kohezgjatja e nje pune mund te shkoje nga puna e perkohshme (p.sh., pune ore e cuditshme) deri ne nje jete (p.sh. gjyqtaret). Nje aktivitet qe kerkon perpjekjen mendore ose fizike te nje personi eshte pune (si ne "punen e nje dite"). Nese nje person eshte i trajnuar per nje lloj pune te caktuar, ata mund te kene nje profesion. Ne menyre tipike, nje pune do te ishte nje mesin e karrieres se dikujt. Te dy mund te ndryshojne ne ate qe zakonisht del ne pension nga karriera e tyre, kundrejt doreheqjes apo nderprerjes nga nje pune. Shumica e njerezve shpenzojne deri ne dyzet ose me shume ore cdo jave ne punesim te paguar.

Disa perjashtime jane femijet, pensionistet dhe personat me aftesi te kufizuara; megjithate, brenda ketyre grupeve, shume do te punojne me kohe te pjesshme, vullnetare, ose do te punojne si shtepiake. Prej moshes 5 apo me shume, roli primar i femijeve ne shoqeri (dhe per kete arsye "puna" e tyre) eshte te mesojne dhe te studiojne si studente. Punet mund te kategorizohen, nga oret ne jave, ne orar te plote ose me kohe te pjesshme. Ato mund te kategorizohen si pune te perkohshme, te cuditshme, sezonale, vetepunesim, konsultime, ose kontrate punesimi. Punet mund te kategorizohen si te paguara ose te papaguara. Shembuj te puneve te papaguara perfshijne vullnetare, homemaker, mentor, student, dhe ndonjehere intern. Punet mund te kategorizohen sipas nivelit te pervojes se kerkuar: nivelit te hyrjes, praktikantit dhe bashkepunimit. Disa vende pune kerkojne nje trajnim specifik ose nje diplome akademike. Ata qe nuk jane te punesuar me orar te plote mund te kategorizohen si te papune ose te nenpunesuar nese kerkojne pune te paguar me orar te plote. Ndricimi i henes eshte praktika e mbajtjes se nje pune apo pune shtese, shpesh gjate nates, pervec punes kryesore, zakonisht per te fituar te ardhura shtese. JobSmart Situs Informasi Lowongan Kerja Terbaru Di Indonesia

Tidak ada komentar:

Posting Komentar